Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Finansminister udskyder finanslov: Vil ikke jappe den igennem

Først efter valgdagen vil parterne sætte sig om bordet igen for at få en finanslov i hus for næste år.

København. Lokalpolitikere har travlt med at dele bolsjer ud under kommunalvalget, men finanslovens bolsjer til Dansk Folkeparti og udvalgte borgmestre må vente.

Forhandlingerne om en skattereform og en finanslov for næste år er således sat på pause, da parterne ikke regner med at komme i mål inden kommunalvalget om en lille uge.

Det bekræfter finansminister Kristian Jensen (V).

- Nu er vi så tæt på kommunalvalget, at vi har respekt for det, og for at vi vil have tid til at arbejde seriøst og grundigt med finansloven. Så vi bliver ikke færdige på denne side af kommunalvalget, siger han.

Parterne vil først sætte sig om bordet igen i kølvandet på valgdagen 21. november.

Finansministeren udtrykte ellers ønske om at blive færdig inden kommunalvalget. Men det lykkedes ikke for Kristian Jensen. Han forhandler sin første finanslov efter regeringsudvidelsen for knap et år siden.

- Det er helt naturligt, at man som finansminister udtrykker ønsket om at blive hurtigt færdigt, men jeg har hele tiden sagt, at jeg prioriterer indhold frem for kalenderen.

- Netop fordi det er min første finanslov, vil jeg ikke til at jappe den igennem og så ikke have det rigtige resultat efter, siger han.

Allerede tirsdag sagde Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, at det ville blive meget svært at komme i mål inden kommunalvalget.

Flere af forhandlerne rejser i disse dage land og rige rundt for at yde deres støtte til de lokale kandidater fra deres eget parti.

Regeringen havde håbet at lande finansloven inden kommunalvalget, da den prioriterer penge til velfærd og andre ting, som kan vække glæde hos udvalgte borgmestre.

Dog vil regeringen også gerne have støttepartiet med på en skattereform, hvor incitamentet for DF daler, hvis partiet allerede har fået indrømmelser på velfærdsområdet i finansloven.

De seneste finanslovsforhandlinger fandt sted onsdag, hvor udlændinge- og retsområdet var på dagsordenen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.