Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Finansminister: Nye pensionsregler er sund oprydning

Politikerne får mulighed for førtidspensionering fem år, og det er helt rimeligt, mener Kristian Jensen.

Finansministerren Kristian Jensen.
Finansministerren Kristian Jensen.

For et år siden kom Vederlagskommissionen med anbefalinger til, hvordan politikernes løn- og pensionsforhold skulle skrues sammen.

Et bredt flertal i Folketinget havde på forhånd givet håndslag på at følge anbefalingerne, men de blev alligevel hældt ned af brættet.

Politikerne er dog alligevel kommet frem til "en sund og rigtig oprydning", siger finansminister Kristian Jensen (V) tirsdag i et samråd.

To lovforslag fra januar i år med nye regler for pension indeholder en mulighed for førtidspensionering fem år før mod en livsvarig reduktion i pensionen.

Og det skriger til himlen, når flere partier på Christiansborg gerne ser, at danskerne arbejder længere. Det mener Enhedslistens Maria Reumert Gjerding.

Finansministeren afviser dog pure de beskyldninger.

- Det, som spørgeren får til at lyde som noget helt særligt for den snævre gruppe af mennesker, som har været minister i Danmark. Det er noget, som 54.830 tjenestemænd i dag benytter sig af.

- Så begrundelsen for spørgsmålet er forkert, siger finansministeren.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.