Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Finanslovspenge til de ældre er fordelt

Kommunerne kan se frem til 500 millioner kroner til ældrepleje. Pengene udbetales i foråret.

Arkivfoto: Ældreminister Thyra Frank.
Arkivfoto: Ældreminister Thyra Frank.

Med finansloven for 2018 blev det aftalt, at kommunerne skal have 500 millioner kroner årligt mere til de ældre. Og nu har regeringen fordelt pengene mellem kommunerne.

Det oplyser Sundheds- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse.

Kommunerne kan bruge midlerne til at ansætte nye medarbejdere eller opjustere deltidsansatte på plejehjem eller i hjemmeplejen.

»Det bliver kommunernes opgave at vurdere, hvor behovet for ekstra medarbejdere er størst, og hvilke kompetencer der er behov for lokalt,« udtaler ældreminister Thyra Frank (LA) i pressemeddelelsen.

»Ønsket er, at de ældre vil mærke, at der er lidt mere tid til nærhed, pleje og omsorg, og at medarbejderne vil opleve bedre arbejdsvilkår,« udtaler ministeren.

Kommunerne får pengene udbetalt i løbet af foråret. Det er Økonomi- og Indenrigsministeriet, der har regnet ud hvor stor en del af de 500 millioner kroner, hver kommune skal have.

Det er sket med på baggrund af "udligningssystemets demografiske nøgle vedrørende ældre", oplyses det.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.