Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Finanslov uden Enhedslisten vil give Vilhelmsen nederlag

Mere end halvdelen af danskerne mener, det vil være et politisk nederlag for den nyvalgte SF-formand, hvis regeringen laver en finanslovsaftale uden Enhedslisten.

Fra venstre Margrethe Vestager, Helle Thorning-Schmidt og ny erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen.
Fra venstre Margrethe Vestager, Helle Thorning-Schmidt og ny erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen.

Den nyudnævnte erhvervs- og vækstminister, Annette Vilhelmsen (SF), skal inden længe sammen med regeringen forsøge at lande en finanslov for næste år.

Men for SFs nye formand kan den kommende aftale om en finanslov ende med et politisk nederlag, skriver Politiken torsdag. Det bliver nemlig resultatet, hvis regeringen går uden om sit parlamentariske grundlag, Enhedslisten, når man skal finde et flertal.

En Megafonmåling for Politiken og TV 2 viser, at 55 procent af de adspurgte mener, at det er et politisk nedlag for Vilhelmsen, hvis aftalen udelukkende kommer på plads med de borgerlige partier.

Ud af de i alt 1.046 adspurgte er blot 18 procent uenige i den udlægning.

Den nye SF-formand sagde tirsdag, at det for hende blot er vigtigst, at regeringen med den kommende aftale finder penge til at opnå de mål, som man har sat sig.

- Hvis Enhedslisten vil være med, synes jeg, det er rigtig fint. Hvis ikke, skal vi have nogle andre med. Hvis Venstre vil med, skal de indgå i det, der er vores finanslovsforslag, sagde ministeren ifølge Politiken.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.