Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Finanslov skal hjælpe svinene

Der skal fokus på vilkårene for de danske slagtesvin, mener Enhedslisten, der sammen med regeringen vil afsætte et millionbeløb til at sikre mere dyrevelfærd i landets svinestalde.

Millioner af danske slagtesvin får hvert år klippet halen af for at forhindre, at andre svin bider dem. Halekuperingerne er i sig selv ikke et problem, men det er et udtryk for, at det dyrevelfærden halter i svinestaldene.

Sådan lyder det fra Enhedslisten, der sammen med regeringen vil øremærke et beløb fra finansloven til at skabe bedre forhold for danske slagtesvin.

- Når landmændene er nødt til at kupere svinenes haler viser det blandt andet, at dyrene ikke har nok plads. Der er stærkt behov for bedre dyrevelfærd i den danske svineproduktion, og det forsøger vi nu at rette op på, siger Enhedslistens fødevareordfører, Per Clausen, til Berlingske Nyhedsbureau.

Endnu har parterne ikke besluttet, hvor mange penge der afsættes til at forbedre forholdene for svinene. Det vil blive afgjort i løbet af de kommende uger, men det ligger fast, at pengene hentes fra en pulje på 60 millioner kroner, som skal gøre fødevareerhvervet som en grøn vækstmotor i Danmark.

- Dyrevelfærd er en naturlig del af en stærk dansk fødevareproduktion. Men vi skal blive endnu bedre. Med finansloven ruster vi erhvervet til fremtiden og flere arbejdspladser, fordi vi sikrer en fornuftig balance mellem dyrevelfærd og en sund økonomi for landmanden, siger fødevareminister Mette Gjerskov (S).

I alt afsættes der 110 millioner kroner på finansloven til nye vækstinitiativer på fødevareområdet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.