Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Femern A/S regner først med at kunne bygge om tre år

Femern-forbindelsen kan først bygges fra 2020, fordi tusinder tyskere klager over projektet, mener Femern A/S.

Femern A/S, som står bag den faste forbindelse over Femern Bælt, regner først med at få sin byggetilladelse til tunnelen i 2020 på grund af de tusinder tyske indsigelser mod tunnelprojektet.

Derefter ventes byggeprojektet færdig i 2028. Så store milliardkontrakter skal genforhandles.

Det skriver Flensborg Avis.

Da Femern A/S sidste år underskrev store kontrakter for sænketunnel, portaler, ramper og gravearbejdet, løb kontrakterne til 2019. Det var betinget af, at man kan genforhandle kontrakterne, hvis arbejdet ikke er gået i gang.

- De betingede kontrakter, vi underskrev sidste år, betyder, at entreprenørerne er bundet af deres tilbud frem til ultimo 2019, så vi har tid til at vente på den tyske godkendelse, skriver teknisk direktør Henrik Christensen til avisen.

Kontrakterne indeholder også en mekanisme for genforhandling. Den skal klare en mulig ekstra forsinkelse af den tyske proces.

Når man genforhandler kontrakter til mange milliarder kroner, stiller det køberen mere usikkert.

Det mener Grith Skovgaard Ølykke, der er ekspert i udbudsret ved Copenhagen Business School i København.

- Ved en genforhandling står ordregiver mere usikkert end ved den oprindelige indgåelse af kontrakten. Det skyldes blandt andet, at der allerede er afholdt omkostninger til udbuddet, hvor leverandøren er blevet valgt, siger hun.

Usikkerheden skyldes, at forhold kan være ændret, siden kontrakten blev underskrevet.

- Det kan handle om materialer, der stiger i pris eller mangel på arbejdskraft, der kan være med til at øge prisen i forhold til den oprindelige kontrakt, siger Grith Skovgaard Ølykke.

Femern A/S understreger, at selskabet er meget tilfreds med kvaliteten og prisen på tilbud, der er aftalt.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.