Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fem skarpe til Mercado om babysitter-tilskud

Man skal kunne dokumentere skæve arbejdstider for at få tilskud til babysitter, forsikrer børneministeren.

København. Social- og børneminister Mai Mercado (K) præsenterer torsdag et udspil, der skal gøre det muligt for forældre med skæve arbejdstider at få passet deres børn privat på det offentliges regning.

Herunder forklarer ministeren, hvem der kan få glæde af tilskuddet til babysitteren:

- Vi kan se, at der er familier med skæve arbejdstider, som har et behov for pasning. De skal have et pasningstilbud, der passer til dem.

Spørgsmål: Risikerer det ikke at blive et besværligt, bureaukratisk system, hvis man skal sikre sig, at forældrenes arbejdstider virkelig er skæve?

- Det er et initiativ, der er målrettet forældre, som arbejder uden for daginstitutionernes almindelige åbningstider. Så man skal kunne vise, at man har skæve arbejdstider for at kunne få sådan et tilskud.

- Der er allerede kombinationstilbud i 12 kommuner i dag, og jeg har ikke indtryk af, at det er voldsomt bureaukratisk.

- Det er et tilbud til familien, der ikke har lyst til at sende barnet i institution om aftenen. Familien skal have mulighed for at få barnet passet af en, som de føler sig tryg ved det kan være en mormor eller en barnepige.

Spørgsmål: Er det på sin plads, at der skal bruges offentlige skattekroner på, at en mormor passer sit barnebarn?

- Jeg synes, det er fuldstændig afgørende, at vi giver børnefamilierne mulighed for at få hverdagen til at hænge sammen. Familier med skæve arbejdstider det kan være politibetjenten og sygeplejersken - de skal kunne skræddersy en løsning, der passer lige til dem.

Spørgsmål: Kritikere mener, at der skal stilles krav, når der bruges offentlige skattekroner. Skal der stilles krav til babysitterne?

- I dag kan man jo fint selv vælge en privat børnepasser. Det kan være en person, man i forvejen kender. Så den frygt mener jeg er helt ubegrundet.

Spørgsmål: Hvor stor skal puljen være?

- Det er ikke vurderingen, at det vil være en voldsomt stor udgift. De beregninger, jeg har set og som vil være til forhandling med kommunerne, ligger i omegnen af fem millioner kroner på landsplan om året.

- Det skal være, hvis begge forældre har skæve arbejdstider eller hvis en enlig forælder har skæve arbejdstider. Så det vil ikke være en stor ordning for alle, som bare kan byde ind, fordi man lige synes, at det passer.

- Det er kun for dem, der kan dokumentere, at de har skæve arbejdstider.

Spørgsmål: Hvor mange forventer du, at det vil gælde?

- Det er kommunerne, som skal vurdere kriterierne for skæve arbejdstider, så det vil jeg lade være op til dem. Vi skal ikke lave nationale standarder.

- Jeg tror på, at vi godt kan gøre det uden at gøre det voldsomt bureaukratisk.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.