Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fem kaserner er lukningstruede

Forsvarschef Peter Bartram peger ifølge TV 2 News på fem kaserner, der kan lukkes. Forsvarschefens vurdering vil indgå i de politiske forhandlinger om kasernelukninger.

Fem kaserner risikerer lukning.
Fem kaserner risikerer lukning.

Forsvarschef Peter Bartram har onsdag afleveret sit bud på, hvilke kaserner der er overflødige.

»Jeg har nu afleveret min indstilling til Forsvarsministeriet, og den vil indgå i den videre politiske proces,« siger han i en skriftlig kommentar på Forsvarets hjemmeside.

Ifølge TV 2 News er der tale om fem kaserner, kasernerne i Sønderborg og Haderslev, Bülows Kaserne i Fredericia, Almegård Kaserne på Bornholm og derudover enten Høvelte eller Vordingborg.

I forbindelse med forsvarsforliget fra november sidste år blev Peter Bartram bedt om at vurdere, hvilke kaserner der er militærfaglig belæg for at lukke.

Diskussionen om kasernelukninger var en af de helt store knaster i de politiske forhandlinger om et forsvarsforlig, der skulle høvle 2,7 milliarder kroner af Forsvarets budget. Efter aldeles svære forhandlinger blev forligsparterne i november sidste år enige om et forlig, men beslutningen om kasernelukninger blev udskudt, indtil man havde forsvarschefens vurdering.

Det er nu op til politikerne - på baggrund af forsvarschefen vurdering - at beslutte, hvilke kaserner, der må dreje nøglen om.

»Min indstilling medtager alene militærfaglige forhold. Jeg og mine medarbejdere må derfor forvente, at andre aspekter vil indgå i den endelige politiske beslutning, hvorfor resultatet kan blive anderledes end det indstillede,« siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.