Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fald i antallet af asylansøgere har bidt sig fast

Blot 17 asylansøgere blev registreret mandag. Et mærkbart fald har bidt sig fast den sidste uge.

København: Antallet af personer, der søger om asyl i Danmark, har over de sidste syv dage været markant lavere end i den første uge, efter at Sverige indførte transportansvar. Og Danmark responderede med midlertidig grænsekontrol.

Mandag er der blot registreret 17 personer, som har søgt asyl i Danmark, og det er det laveste tal, siden Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet begyndte at offentliggøre daglige ansøgertal.

Det gjorde de umiddelbart efter, at den danske grænsekontrol blev indført 4. januar.

De daglige tal er dog at betragte som foreløbige og bliver typisk opjusteret over de efterfølgende dage, da der løbende sker efterregistreringer.

Således blev søndagens ansøgertal mandag opgivet til 19, men allerede tirsdag er det ændret til 35.

Med dette forbehold viser tallene for de seneste syv dage et væsentligt lavere niveau, end der blev målt tidligere på måneden.

Fra den 12 til den 18. januar er der således registreret 245 ansøgere mod 571 i perioden fra den 5. til den 11. januar.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.