Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

FAKTA: Sådan siger Danmark farvel til Anker Jørgensen

Lørdag klokken 13 bisættes tidligere statsminister Anker Jørgensen, som vil blive mindet det meste af dagen.

København: 20. marts døde den tidligere socialdemokratiske statsminister Anker Jørgensen, 93 år.

Han bisættes lørdag, og dagen byder på en række begivenheder:

* Bisættelse klokken 13:

Anker Jørgensen bisættes fra Grundtvigs Kirke på Bispebjerg i København. Der er plads til 1300 mennesker i kirken.

Bisættelsen er offentlig, men der er på forhånd omkring 400 særligt inviterede gæster. Dørene åbnes ifølge kirken klokken 12, men de lukkes igen, når der ikke er flere pladser i kirken.

Lars Kvist Jørgensen (Anker Jørgensens søn), tidligere udenrigsminister Kjeld Olesen og S-formand Mette Frederiksen holder tale ved bisættelsen.

Forventet sluttidspunkt er klokken 14.

* Mindearrangement i Vega:

Efter bisættelsen afholder Socialdemokraterne i samarbejde med Anker Jørgensens familie et mindearrangement på spillestedet Vega på Vesterbro i København.

Fra klokken 14.30 til 15.30 forventes der at være taler - blandt andet fra S-formand Mette Frederiksen og 3F-formand Per Christensen. Povl Dissing og Benny Andersen kommer med et musikalsk indslag.

Offentligheden er velkommen på Vega.

* Mindearrangement på Christiansborg Slotsplads:

Fra klokken 18 til 19.30 har Socialdemokraterne sammen med Anker Jørgensens familie planlagt en mindehøjtidelighed på Christiansborg Slotsplads.

Der vil være taler - blandt andet fra Københavns overborgmester Frank Jensen (S) - og der vil blive spillet musik. Mattias Kolstrup fra Duné, Allan Olsen, Peter A.G. og Per Frost (Gnags) er nogle af de musikere, som optræder.

Offentligheden er velkommen.

 

Kilde: Socialdemokraterne.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.