Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

FAKTA: Her er teksten bag regeringens næse

Flertal i Folketinget giver regeringen skarp kritik for at tilbageholde advarsler i sag om landbrugspakke.

København. Der er torsdag udtalt skarp kritik af regeringens rolle i landbrugssagen. Den beskyldes for at melde én ting ud internt og noget andet til Folketinget.

Regeringens egne embedsmænd advarede internt om, at "der er en betydelig risiko for, at EU-Kommissionen vil forholde sig kritisk" over for tal i landbrugspakken.

Men i en notits til Folketinget samme dag stod der, at det er "vurderingen, at Danmark overholder sine EU-retlige forpligtigelser".

Her er teksten, som et flertal i Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg står bag:

"Et flertal i udvalget (S, EL, SF, AL, R, DF, K) kritiserer skarpt, at centrale ministre har siddet inde med oplysninger og faglige vurderinger, som ikke med samme ordlyd er tilgået Folketinget.

Det er væsentligt og helt centralt, at samme oplysninger tilgår Folketinget, således at Folketingets beslutninger kan træffes på et fuldt oplyst og tilsvarende fagligt og juridisk grundlag, som det der har ligget til grund for regeringens vurderinger."

Kilder: Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg, Berlingske.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.