Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

FAKTA: Her er den nye aftale om dobbeltuddannelse

Regeringen, S og DF lemper aftale om dobbeltuddannelse, så man efter seks år kan påbegynde en ny uddannelse.

ARKIVFOTO 2015 Studerende, Aarhus Universitet. Man må læse en ny uddannelse seks år efter den første, har forligspartier aftalt, skriver TV2 News. (Foto: Kim Haugaard/Scanpix 2017)
ARKIVFOTO 2015 Studerende, Aarhus Universitet. Man må læse en ny uddannelse seks år efter den første, har forligspartier aftalt, skriver TV2 News. (Foto: Kim Haugaard/Scanpix 2017)

Regeringen, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti bløder nu op på det uddannelsesloft, som partierne i december blev enige om at indføre.

Loftet betød, at studerende, der havde gennemført en uddannelse, ikke havde lov til at påbegynde en ny på samme eller lavere uddannelsesniveau.

Her kan du læse, hvad opblødningen af aftalen består i:

* Alle med en videregående uddannelse kan fremover søge ind på en ny videregående uddannelse, seks år efter at de har afsluttet deres uddannelse.

* Den såkaldte positivliste består. Listen opregner uddannelser, der er undtaget loftet, fordi arbejdsløsheden er lav, og hvor man altså godt kan begynde med det samme, selv om man har afsluttet en uddannelse på samme niveau.

* Der er lige nu 24 uddannelser på positivlisten, som revideres hvert andet år.

* Alle kan søge dispensation, hvis de af helbredsmæssige årsager ønsker en ny uddannelse inden for seks år efter afslutning af første uddannelse, eller hvis den første uddannelse er forældet.

* Uddannelsesloftet blev indført for at skaffe 308 millioner kroner på uddannelsesområdet, som forligsparterne havde forpligtet sig at finde i forbindelse med dagpengeaftalen fra 2015.

* De penge venter regeringen - trods opblødningen - fortsat at finde med det reviderede loft.

Kilder: Regeringen, DR.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.