Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

FAKTA: Her er anbefalingerne om levedygtige landsbyer

Et udvalg nedsat af regeringen har set på, hvordan man kan skabe levedygtige landsbyer.

(ARKIV) Et udvalg nedsat af regeringen har set på, hvordan man kan skabe levedygtige landsbyer. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2018)
(ARKIV) Et udvalg nedsat af regeringen har set på, hvordan man kan skabe levedygtige landsbyer. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2018)

Regeringen nedsatte i sommeren 2017 Udvalget for levedygtige landsbyer.

Det skete som en del af den politiske aftale mellem regeringen, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti om "Danmark i bedre balance" og modernisering af planloven.

Udvalget består blandt andre af repræsentanter for Landdistrikternes Fællesråd, Kommunernes Landsforening, DGI og De Samvirkende Købmænd.

Udvalget kommer med i alt 17 anbefalinger til regeringen om, hvordan man skaber levedygtige landsbyer. Her følger et udpluk af dem.

* Pulje til landsbyfornyelse forlænges og forøges fra 2019 til minimum 330 millioner kroner årligt i en 10-årig periode.

* Regeringen udvider boligjobordningen til også at omfatte lønomkostninger til nedrivning af boliger i landzone.

* Stat og kommuner arbejder for en planlægning af den kollektive trafik, der sikrer tilfredsstillende forbindelser i landsbyerne.

* Staten arbejder for fortsat at sikre mobildækning og udrulle bredbånd i landområder.

* Kommunernes erhvervsfremme og erhvervsudvikling skal i særlig grad have fokus på landsbyernes faciliteter og potentialer.

* I planloven indarbejdes en forpligtelse for kommunerne til i kommuneplanlægningen at foretage en strategisk planlægning for kommunens landsbyer og landområder.

Kilde: Udvalgets afrapportering til regeringen, april 2018.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.