Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

FAKTA: Her er ændringerne i Støjbergs smykkeforslag

Inger Støjberg (V) ændrer lovforslag om myndighedernes mulighed for at beslaglægge flygtninges værdigenstande.

København: Det har mødt skarp kritik, at regeringen vil beslaglægge værdigenstande og kontanter fra asylansøgere med en beløbsgrænse på 3000 kroner.

Nu ændrer udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) indholdet i lovforslaget.

Med regeringens forslag til ændring af lovforslaget vil reglerne i hovedtræk få følgende indhold:

* Kontanter tages alene i bevaring, hvis der er tale om beløb over 10.000 danske kroner.

* Genstande af større økonomisk værdi tages i bevaring med undtagelse af følgende:

* Almindelige personlige brugsgenstande, som eksempelvis ure og mobiltelefoner, vil som udgangspunkt ikke blive taget i bevaring. Og personlige genstande med en særlig affektionsværdi vil som altovervejende hovedregel ikke blive taget i bevaring.

* Sådanne genstande vil alene blive taget i bevaring, hvis de har en mindre personlig betydning for asylansøgeren og en høj økonomisk værdi, som ligger væsentligt over

grænsen for det kontante beløb på 10.000 kroner.

* Genstande med særlig affektionsværdi kan eksempelvis være vielsesringe, forlovelsesringe, familieportrætter, hæderstegn og lignende.

* Ministeriet vil i den kommenterede høringsoversigt til lovforslaget præcisere reglens indhold, således at det fremgår, at vielsesringe og andre personlige genstande med en særlig affektionsværdi som altovervejende hovedregel ikke vil blive taget i bevaring.

* Der vil i forlængelse af lovforslagets vedtagelse blive udarbejdet en vejledning i samarbejde med Rigspolitiet og Udlændingestyrelsen.

Kilder: Udlændinge, Integrations- og Boligministeriet

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.