Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

FAKTA: Aftale om kollektiv trafik mellem DF og rød blok

Dansk Folkeparti og rød blok afsætter 762 millioner kroner til kollektiv trafik over to år udenom regeringen.

København. I 2012 aftalte SRSF-regeringen med Enhedslisten og Dansk Folkeparti at lave en pulje til kollektiv trafik. Det var et plaster på såret, efter at SRSF-regeringen opgav at oprette en betalingsring for biler udenom København.

Puljen skal over de næste to år betale for blandt andet:

* En cykelpulje med 100 millioner kroner til 98 kommuner som København, Aarhus, Odense og Aalborg med flere supercykelstier.

* En buspulje med 195 millioner kroner i år og 200 millioner kroner i 2018. Puljen betaler +Bus i Aalborg og flere buslinjer hos Movia i hovedstaden.

* Letbanen i Aarhus tjekkes for 2. etape med 40 millioner kroner. Der undersøges også muligheden for en ny terminal i Brabrand, hvor letbanen kobles på tognet og busser.

* Pendlere på Sjælland kompenseres for højere takster med 15 millioner kroner årligt indtil 2020.

* S-tog i hovedstaden får 155 millioner kroner til vendespor ved Carlsberg station, flytning af Herlev station, ombygning af stationen i Hillerød og opgradering af stationen i Favrholm.

* Fjernbusser får rabatter til pensionister, studerende og børn.

Kilde: Forligspartierne.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.