Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

FAKTA: Årelang debat om Aarhus Lufthavn

Transportministeren ventes tirsdag at vende tommelen ned eller op til forslag om flytning af Aarhus Lufthavn.

Aarhus. Tirsdag mødes transportminister Hans Christian Schmidt (V) med Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) for at drøfte en mulig flytning af Aarhus Lufthavn fra Tirstrup til Thomasminde.

* Aarhus Lufthavn blev anlagt som militær flyvestation i 1943 af den tyske besættelsesmagt.

* Efter krigen fik lufthavnen status af civil lufthavn.

* Lufthavnen ejes af Aarhus Kommune og omegnskommunerne Randers, Favrskov, Syddjurs og Norddjurs i forening.

* Aarhus Byråd fik i 2015 udarbejdet en analyse om en ny placering af lufthavnen, og i forlængelse heraf besluttede byrådet at arbejde videre med en ny placering ved Thomasminde i det nordlige Aarhus.

* En rapport fra konsulentfirmaet Rambøll konkluderer i foråret 2016, at det fysisk godt kan lade sig gøre at anlægge en ny lufthavn ved Thomasminde.

* Rapporten slår dog samtidig fast, at det vil kræve, at Aarhus Kommune bidrager med et egenkapitalindskud på 500 millioner kroner.

* Desuden vil der ifølge analysen være et underskud de første 20 år, som vil kræve et driftstilskud på 75 millioner kroner om året.

* På et møde i Aarhus Byråd 22. juni beslutter et flertal af partierne at gå videre med planerne om en placering ved Thomasminde.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.