Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Færre kriminelle udlændinge sendes til afsoning i hjemlandet

Trods et bredt politisk ønske om at sende flere dømte udlændinge til afsoning i deres hjemland sker det modsatte, viser nye tal.

Arkiv.
Arkiv.

Flere dømte udlændinge skal sendes tilbage til deres hjemland og afsone deres fængselsstraf. På den måde sparer vi penge og opnår mere plads i vores fængsler.

Sådan lød det fra et bredt flertal i Folketinget i 2013, da der blev indgået en aftale, der skulle sikre en mere effektiv indsats for hjemsendelse af udlændinge i fængslerne. Men udviklingen er gået den modsatte vej. Det viser nye tal ifølge tv2.dk.

Således blev der i 2013 kun overført 34 udlændinge til afsoning i deres hjemland, mens det sidste år gjaldt endnu færre, nemlig 30.

I forbindelse med blå bloks udmelding torsdag om ønsket om at skærpe straffen for udviste udlændinge, der trodser deres indrejseforbud til Danmark, sagde Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen (S), ellers, at der bliver sendt flere udlændinge hjem end nogensinde:

»Jeg må bemærke, at vi sender langt flere hjem til afsoning i hjemlandet end nogensinde. Bliver man pågrebet, arbejder vi meget ihærdigt på, at man ikke skal afsone i Danmark, men i hjemlandet,« sagde hun til TV 2 News.

Justitsministeriet oplyser til TV 2 Dokumentar, at ministeriet vil overveje, om man kan gøre yderligere for, at endnu flere udlændinge kan blive overført til afsoning i hjemlandet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.