Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Færre end hver femte ledige indvandrer er klar til regeringens nyttejob

Ledige indvandrere skal arbejde mere for kontanthjælpen for eksempel i nyttejob, kræver regeringen, men færre end hver femte er i dag vurderet som job- eller uddannelsesparate.

Regeringen vil have ledige indvandrere til at arbejde mere for kontanthjælpen, for eksempel i nyttejob, men færre end hver femte er i dag vurderet som job- eller uddannelsesparate. Det skriver Jyllands-Posten.

Tal fra Beskæftigelsesministeriet viser, at 83 procent af de godt 41.000 ledige indvandrere og efterkommere fra ikkevestlige lande er ude af stand til at tage et arbejde eller et nyttejob på grund af andre problemer end ledighed som for eksempel posttraumatisk stress. De går således fri af regeringens stramninger med mindre hele opdelingen i kontanthjælpssystemet ændres, skriver avisen.

Kun 17 procent vurderes til at være job- eller uddannelsesparate, og det er kun disse ledige, der må sendes i nyttejob som modydelse for kontanthjælpen.

Formand for landets socialrådgivere, Majbrit Berlau, advarer mod at sende de ikke-arbejdsmarkedsparate i nyttejob:

»Hvis vi stiller meget høje og urimelige krav til denne gruppe, er der risiko for, at vi knækker dem frem for at bygge dem op,« siger hun til Jyllands-Posten.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.