Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
B-tinget

Fædrelandskærlighed og konservatisme hører sammen.

Filosoffen Lars Östman (LÖ) gør sig klog på moderne konservatisme i Berlingske den 24. november. Det lykkes ham, at kalde Dansk Folkeparti for fremmedfjendsk og han slår fast, at ”nationalisme og nationalfølelse ikke er vejen frem for dansk konservatisme.

Marie Krarup (DF)
Marie Krarup (DF)

Kære LÖ. Du har ret i, at Det Konservative Folkeparti er i dyb krise. Men det er jo netop, fordi partiet ikke har ønsket at være konservativt. Den bane har de afleveret til Dansk Folkeparti, der med glæde udfylder rollen som Danmarks moderne konservative parti. Det gør vi, fordi vi ikke er fremmedfjendske, men rodfæstede. Og fordi vi er nationale.

Dansk Folkeparti er kritisk overfor islam, fordi vi ser på historien og virkeligheden. Og den viser, at islam ikke kan sameksistere med den kristne kultur uden problemer. Det vil gå op for alle med tiden, også LÖ. Ligesom alle efter en periode forstod, at nazismen var et problem. Det er ikke spor fremmedfjendsk at gøre opmærksom på det.

Dansk Folkeparti er ikke nationalistisk, men nationalt. At være national er at besinde sig på sin virkelighed som født i en nationalstat. At kunne se de goder, vi har og som vi bør forsvare. At være virkeligheden tro. Det er konservatisme af højeste karat.

At være nationalist er noget helt andet. Det er at have et sygt forhold til det nationale, hvor man ser sig selv som bedre og de andre som ringere end en selv. Det er modbydeligt og skal bekæmpes. Nationalisme og fædrelandskærlighed (som nationalfølelse bør kaldes) forholder sig til hinanden som kærlighed og jalousi.

De har det samme objekt, men jalousien er en dårlig ting. Til gengæld vil det være fattigt og forkert at afskaffe kærligheden, fordi jalousien giver problemer. Så lad os holde fast i fædrelandskærligheden. Den nationale samhørighed er et faktum også i år 2012. Den skal vi værne om, og derfor skal vi gå imod EU´s forsøg på at udslette nationalstaterne. Det er god konservativ politik.

Det Konservative Folkeparti har fejlet, fordi de ikke har været konservative. Men det er der heldigvis andre, der er!

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.