Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Få langtidsledige får gavn af akutjob

Under 10 procent af de udbudte akutjob i Region Midtjylland er blevet besat af målgruppen, de langtidsledige.

Region Midtjylland har i løbet af halvanden måned ansat 18 personer i såkaldte akutjob. Det er under 10 procent i forhold til det mål, regionen har sat.

Alligevel er regionsdirektør Bo Johansen optimist.

– Som det ser ud nu, tror jeg på, at vi kan nå vores mål, som ikke bare er at opslå 184 akutjobs, men at ansætte 184 personer i akutjob, siger Bo Johansen ifølge regionmidt.dk.

I alt har Region Midtjylland i de halvanden måned opslået 282 akutjob. Det vil sige, at under seks procent af de opslåede akutjob rent faktisk er blevet besat af langtidsledige.

I a-kassernes samvirke finder man da heller ikke tallene fra Region Midtjylland prangende.

- Hvis de tal gælder generelt for akutjob, er det dybt problematisk. Så er det under hvert tiende akutjobopslag, der kommer én i målgruppen til gode, siger Verner Sand Kirk, der er direktør i AK-Samvirke, brancheorganisation for 26 a-kasser, til ekstrabladet.dk.

Nye beregninger fra regeringen viser, at 17.000-23.000 personer forventes at opbruge deres dagpenge i første halvår 2013. Det tidligere skøn lød på 7.000-12.000.

Dermed vokser presset på akutjobordningen, der er regeringens og arbejdsgivernes aftale inden sommer at fremskaffe 12.500 akutjob rettet særligt mod de udfaldstruede.

Opgørelse særlig interessant

Den nyeste optælling på landsplan viser, at der er opslået 5.709 akutjob. Men der findes ingen samlet statistik for, hvor mange af de opslåede akutjob, der er gået til udfaldstruede.

Opgørelsen fra Region Midtjylland er derfor særlig interessant, fordi regionen har tal på, hvor stor en del af de opslåede akutjob, der går til målgruppen af langtidsledige.

- Det er en stikprøve, men det er samtidig en total-undersøgelse fra en hel region. Vi må virkelige håbe, at der er helt anderledes effekter på statens, kommunernes og de privates område, hvis vi skal få en mærkbar effekt af akutjobordningen, siger Verner Sand Kirk til ekstrabladet.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.