Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Få familier skaber problemer i de udsatte boligområder

De kriminelle i landets udsatte boligområder kommer i store træk fra få familier, viser undersøgelse.

Helhedsplanen tager form i Gellerup. Bulldozere skal løse problemer med ghettodannelser, mener statsminister Lars Løkke Rasmussen. I sin nytårstale satte han nyt mål om at afvikle ghettoerne helt. Det skriver Ritzau, tirsdag den 2. januar 2018.
Helhedsplanen tager form i Gellerup. Bulldozere skal løse problemer med ghettodannelser, mener statsminister Lars Løkke Rasmussen. I sin nytårstale satte han nyt mål om at afvikle ghettoerne helt. Det skriver Ritzau, tirsdag den 2. januar 2018.

Det er medlemmer af få kriminelle familier, der skaber langt størstedelen af problemerne i landets udsatte boligområder.

Det skriver Fagbladet Boligen.

Bladet har lavet en rundringning blandt de boligorganisationer, der står bag boligområderne på Rigspolitiets liste over kriminelt udsatte områder.

Her svarer to tredjedele, at de har oplevet familier, hvor ældre medlemmer introducerer yngre til bandekriminalitet.

Samtidig svarer halvdelen, at mindst to medlemmer af samme familie er aktive i en lokal kriminel gruppe eller bande.

Undersøgelsen kommer i kølvandet på statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) nytårstale.

Her lagde Løkke op til en kamp mod parallelsamfund og proklamerede, at regeringen har som mål at »afvikle ghettoerne helt« og ikke blot »lappe på årtiers fejlslagen politik«.

Boligområdet Gellerup i det vestlige Aarhus er et af de steder, hvor enkelte familier skaber store problemer.

»Det er helt klart, at nogle bestemte efternavne går igen og igen i sigtelserne og dommene.«

»Der er familier, der bærer på over 300 sigtelser,« siger politikommissær hos Østjyllands Politi Jens Espersen til Fagbladet Boligen.

Den samme tendens ser man i Mjølnerparken i København.

Her er der ti »virkelig slemme« familier, siger Eskil Dahl Pedersen, der er tryghedschef ved bebyggelsens Tryghedscenter, til Fagbladet Boligen.

Ifølge Jens Espersen opstår kriminaliseringen i familierne, fordi børnene lærer at genere kriminalitet inden for hjemmets fire vægge.

At det er få kriminelle familier, der skaber problemerne, overrasker ikke fritids- og ungdomsskoleleder Anders Glahn.

Han har med små afbræk blandt andet arbejdet med at holde børn og unge ude af kriminalitet i Gellerup-området siden 1980.

»Vi har nogle familier, der igennem tiden har terroriseret rigtig mange mennesker herude.«

»Det er ikke særlig mange, men de begår rigtig meget kriminalitet, og det er både de voksne, deres sønner og i nogle tilfælde nogle af pigerne,« siger han til Fagbladet Boligen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.