Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Få asylansøgere kan føre til ophævelse af grænsekontrol

Sverige er klar til at ophæve grænsekontrol mellem Danmark og Sverige, hvis der kommer færre asylansøgere.

København: - Ser vi et fald i antallet af asylansøgere i Sverige, der kommer via Danmark, og antallet over tid ligger på et lavt niveau, så er vi klar til at kigge på at ophæve grænsekontrollen tidligere end planlagt.

Sådan lød meldingen fra den svenske infrastrukturminister Anna Johansson (S) efter et møde mandag med hendes danske ministerkollega Hans Christian Schmidt (V), der er transportminister.

Anna Johansson specificerede dog ikke, hvor niveauet for asylansøgere skal ligge, før en ophævelse af grænsekontrollen mellem Danmark og Sverige kan komme på tale.

Sverige har på nuværende tidspunkt 180.000 asylansøgere i landet ifølge infrastrukturministeren.

I hvad der kan kategoriseres som en charmeoffensiv for at finpudse forholdet mellem Danmark og Sverige, diskuterede de to ministrer også transportørernes omkostninger ved den svenske id-kontrol, der blandt andet går hårdt ud over DSB.

- Hidtil har vi sagt, at de omkostninger, der er, må transportørerne betale. Men vi tager det selvfølgelig med tilbage, om der er nogle ting, vi kan gøre. Men normalt er det transportørerne, som står for omkostningerne, når det gælder eksempelvis miljø, sikkerhed og lignende, siger Anna Johansson.

Grænsekontrollen mellem Danmark og Sverige blev indført 4. januar og betyder blandt andet, at firmaer, der transporterer folk i Øresundsregionen, skal tjekke legitimationspapirer på alle rejsende.

Det har betydet længere rejsetid for pendlere mellem Danmark og Sverige. Især DSB har været ramt, da togselskabet skal fotografere passagernes id.

Mandag lyder det fra DSB's administrerende direktør, Flemming Jensen, at DSB vil bede den svenske infrastrukturminister om lov til ikke at affotografere id, men nøjes med at tjekke det. DSB har endnu ikke fået svar tilbage.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.