Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

EU vil lukke skattehuller

EU vil sætte en stopper for store virksomheders muligheder for at shoppe rundt mellem EU-landene for at undgå skat.

EU-kommissionen vil med fælles skatteregler for store selskabers sætte en stopper for muligheden for at shoppe rundt mellem EU-landene for at undgå at skulle betale skat, skriver Politiken.

Danmarks konkurrencekommissær Margrethe Vestager og den franske økonomikommissær Pierre Moscovici lover i et debatindlæg i flere europæiske aviser, at der vil ske noget allerede i år.

EU-Kommissionen vil i foråret fremlægge et forslag, som skal pålægge alle lande åbenhed om skatteaftaler med virksomhederne, fordi »skattemyndigheder bør vide, hvilke virksomheder der får en fordelagtig skattebehandling i et andet land,« skriver de to kommissærer.

Kommissionen vil desuden genoplive et vidtgående forslag om et fælles grundlag for at opkræve selskabsskat i hele EU, hvilket bryder med traditionen om, at de enkelte EU-lande suverænt bestemmer over egne skatteregler.

Forslagene skal gøre det sværere for store multinationale selskaber at shoppe rundt mellem EU-landenes regler for at slippe billigst muligt i skat, som det sker i dag.

»Taberne er skatteyderne, som betaler regningen. Vinderne er de store virksomheder, som spiller de europæiske lande ud mod hinanden,« skriver kommissærerne ifølge Politiken.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.