Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

EU vil indføre kaloriemærkning på alkohol

Europa-Parlamentet er enige om, at der skal indføres mærkning af blandt andet kalorier og tilsætningsstoffer på al alkohol i EU. Forbrugerrådet Tænk glæder sig over tiltaget.

ARKIVFOTO: Europa-Parlamentet er enige om, at der skal indføres mærkning af blandt andet kalorier og tilsætningsstoffer på al alkohol i EU. Forbrugerrådet Tænk glæder sig over tiltaget.
ARKIVFOTO: Europa-Parlamentet er enige om, at der skal indføres mærkning af blandt andet kalorier og tilsætningsstoffer på al alkohol i EU. Forbrugerrådet Tænk glæder sig over tiltaget.

Når øllen knappes op eller champagneproppen popper, skal det fremover være muligt at se, hvor mange kalorier og tilsætningsstoffer, du hælder i dig.

Det har Europa-Parlamentet onsdag vedtaget som en del af en ny plan for EU-landenes alkoholstrategi.

De nye regler skal også omfatte mærkning af, hvor mange genstande, der er i flasker, hvilket i dag allerede findes på flere øl- vin- og spiritusetiketter i Danmark, men ikke mange steder i EU-udlandet.

Socialdemokraternes medlem af Europa-Parlamentet Christel Schaldemose (S) mener, beslutningen er en sejr for forbrugerne i Europa.

»Vi synes helt elementært, at forbrugerne har krav på informationer om det, de indtager. Det har vi for fødevarer, og det bør vi også have for alkohol. For nogle vil det måske betyde, at man vælger kalorielette produkter, mens andre måske vælger at drikke mindre, når man kan se, hvor mange genstande, der er,« siger Christel Schaldemose.

Forbrugerrådet Tænk kan heller ikke se, at der skal gøres forskel på kravene til mærkning mellem almindelige fødevarer og en øl eller flaske vin.

»Det er vores vurdering, at forbrugerne ikke har så meget viden om indholdet og tit mest tænker på, hvor mange genstande, der er i, og ikke kalorieindholdet. Og set ud fra et ernæringssynspunkt er der tale om tomme kalorier,« siger Camilla Udsen, seniorkonsulent for fødevarepolitik i Forbrugerrådet Tænk.

Europa-Parlamentets beslutning sendes nu til EU-Kommissionen, som skal stå for at omsætte de nye regler til lov, hvilket vil finde sted i løbet af 2016.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.