Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

EU vil have nye fredsforhandlinger mellem Israel og Palæstina

EU: Næste år skal gøres et seriøst forsøg på at sætte fredsforhandlingerne mellem palæstinenserne og Israel tilbage på sporet.

Det er meldingen fra EUs udenrigsministre, der på mandagens ministerrådsmøde satte fokus på Israels planer om at udvide antallet af bosættelser på Vestbredden, et skridt som ministrene udtrykker utilfredshed med.

- 2013 må være året, hvor der gøres et reelt forsøg på at skabe fremdrift i fredsforhandlingerne. Det fortjener både det palæstinensiske og det israelske folk. En palæstinensisk stat kan ikke meningsfuldt eksistere, hvis dens land er gennemskåret og besat af et andet lands bosættere, siger udenrigsminister Villy Søvndal (SF).

Han peger desuden på, at Danmark har indført en dansk mærkningsordning for såkaldt »bosættelsesvarer« - en ordning som han mener, kan udbredes til det øvrige EU:

- Jeg opfordrede på dagens møde derfor EU-Kommissionen til at udarbejde nogle overordnede og frivillige retningslinjer for en mærkningsordning som den danske, så flere lande får lejlighed til at indføre ordningen, lyder det fra udenrigsministeren.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.

  • Politisk Morgenpost
  • Analyser & Perspektiv
  • Den Politiske Puls
  • Indeks