Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

EU-strid lægger pres på dansk dagpengeregel

En strid mellem EU og Finland kan få betydning for det danske dagpengesystem.

Som reglerne er i dag skal EU-borgere, der arbejder i Danmark, have været beskæftiget mindst 296 timer over tre måneder for at være berettiget til danske dagpenge, men det bliver der måske lavet om på. Det skriver Information.

Finland har en lignende regel, som EU-Kommissionen længe har forsøgt at få ændret, fordi den mener, at finnerne frarøver EU-borgere deres mulighed for at bevæge sig frit rundt mellem EU-landene uden at miste deres ret til sociale ydelser. Men Finland stritter imod, og nu skal sagen afgøres ved EU-Domstolen.

Hvis finnerne taber sagen, kan det få betydning for Danmark, vurderer Dorte Sindbjerg Martinsen, der er professor ved Center for Europæisk Politik ved Københavns Universitet.

»Hvis Finland må rette ind, kan Danmark være stillet i en sværere situation. Derfor er det også interessant for Danmark, at Finland kæmper en kamp, der kan have principiel betydning for Danmark,« siger hun til Information og tilføjer:

»Hvis domstolen skulle finde forståelse for Finlands synspunkt, så kan det styrke Danmarks position - eller omvendt svække den«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.