Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

EU-rettigheder skjult for syge danskere

Ugebrevet Mandag Morgen: Sundhedsministeriet oplyser ikke ordentligt om muligheden for at blive behandlet i andre EU-lande.

Sundhedsministeriet har i årevis holdt danske patienters ret til behandling i andre EU-lande skjult.

Det skriver Ugebrevet Mandag Morgen, som dokumenterer, at borgerne ikke har fået ordentlig oplysning om mulighederne for behandling i andre EU-lande.

Den mest aktuelle pjece til borgerne er otte år gammel. Den er ikke blevet opdateret, selv om EF-Domstolen i adskillige afgørelser siden da har fastslået, at patienternes ret til at få dækket behandlingsudgifter er langt mere omfattende, end ministeriet har givet indtryk af.

Ministeriet erkender, at den fortolkning af EU-retten, der ligger til grund for dansk lovgivning, er forældet, men har først i foråret indledt arbejdet med at ændre den.

Karin Riis Jørgensen, medlem af Europa-Parlamentet for Venstre, er oprørt over de danske myndigheders tavshed om patientrettighederne.

- Der er tale om rettigheder, som borgerne har, men som de aldrig har fået. Det er et alvorligt velfærdstab, siger hun.

EU-ekspert Dorte Sindbjerg Martinsen, Københavns Universitet, sammenligner sagen med udlændingesagen, hvor EU's regler om arbejdskraftens fri bevægelighed kolliderer med den danske udlændingelov.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.