Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

EU-politiker anklages for millionsnyd

Et medlem af Europa-Parlamentet er under anklage for at have begået underslæb i millionklassen - han skulle angiveligt have betalt flere af sine venner for PR-arbejde.

Et østrigsk medlem af Europa-Parlamentet i Bruxelles er under mistanke for på ulovlig vis at have tilranet sig op mod 9,7 millioner skattekroner, og anklagemyndigheden i Wien har derfor bedt parlamentet ophæve hans immunitet, skriver Reuters.

Den 55-årige politiker har ifølge anklageren begået underslæb for offentlige midler ved blandt andet at have brugt penge, der skulle bruges til at føre valgkamp for, i privat øjemed.

Politikeren hævder dog, at anklagerne er falske, og at de er opstået, fordi han netop har villet vise, hvordan Europa-Parlamentet spilder offentlige midler.

Den anklagede politiker skulle blandt andet have brugt 832.800 euro - 6,2 millioner kroner - på PR-arbejde, som han ifølge anklageren fik sine venner til at udføre, uden at han nogensinde fik en modydelse igen. Af en anden del af hans regnskab fremgår det, at han har brugt omkring 16.500 kroner på en elefant.

Ifølge politikeren dækker det over udgifter til en bog om KZ-lejren Auschwitz, som er udgivet af en østrigsk forlægger. Den pågældende bog findes, men stykprisen er blot omkring 165 kroner.

Adspurgt om ovenstående beløb erkender politikeren, at de alle er korrekte, men han nægter at have været involveret i underslæb.

Han siger desuden, at han glæder sig til at blive renset.

Et særligt udvalg i Europa-Parlamentet vil senere på måneden diskutere politikerens immunitet, oplyser en talsmand ifølge Reuters.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.