Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

EU-modstandere kalder ny DR-serie for propaganda

Danskerne skal om kort tid til folkeafstemning om EU-retsforbeholdet. Derfor kalder EU-modstandere det ubetænksomt og ren propaganda, at DR med dramaserien »Mord uden grænser« skildrer et velfungerende europæisk politisamarbejde.

Lars Mikkelsen (til højre) er kriminalbetjenten Harald Bjørn, der indrulleres i et internationalt hold af efterforskere. Foto: Johan Voets
Lars Mikkelsen (til højre) er kriminalbetjenten Harald Bjørn, der indrulleres i et internationalt hold af efterforskere. Foto: Johan Voets

I DRs dramaserie »Mord uden grænser« bliver en kvinde fundet myrdet i København, og det bliver hurtigt klart, at mordet trækker spor til både Belgien og Tyskland. I TV-serien sammensætter Europol et hold af politifolk fra de tre lande, og man følger, hvordan de i samarbejde forsøger af opklare forbrydelserne.

Det lugter langt væk, synes EU-modstandere, som kalder det ubetænksomt og ren propaganda, at DR laver en dramaserie, som skildrer Europol-samarbejdet kort før, danskerne skal til folkeafstemning om EU-retsforbeholdet, skriver Politiken.

Hvis retsforbeholdet ikke afskaffes, kan Danmark ikke længere være en del af det europæiske politisamarbejde.

Rina Ronja Kari, som er europaparlamentariker for Folkebevægelsen mod EU, er stærkt kritisk over for »Mord uden grænser«.

»Man laver en dramaserie, som sætter Europol i et godt lys. Propaganda er et hårdt ord, men det er altså problematisk,« siger hun til Politiken.

Både DR og seriens forfattere siger til Politiken, at der er tale om ren tilfældighed, at serien bliver vist op til en snarlig folkeafstemning, og DRs dramachef Piv Bernth slår over for Politiken fast, at der ikke har været tanker om at »forherlige politisamarbejdet«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.