Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

EU-kommissionen lægger op til lavere løn

EU-kommissionen vil via »beskæftigelses-venlige« arbejdsmarkedsreformer lægge en dæmper på lønstigningerne.

Det lønpres, som de ansatte i SAS i øjeblikket er udsat for, kan blive realitet for millioner af lønmodtagere i Europa i de kommende år.

I en ny rapport fra EU-kommissionen lægges der op til, at der skal lægges en dæmper på lønstigningerne i medlemslandene og gennemføres »employment-friendly reforms« for at få skabt nogle job.

I rapporten »Labour Market Developments in Europe 2012« argumenterer kommissionen ifølge Politiken blandt andet for en reduktion i understøttelsen og flere ansættelser på korttidskontrkater.

Emilie Turunen, der er europaparlamentariker for SF, er ikke begejstret for udspillet.

- Man kan frygte, at den situation, som SAS er i, bliver den realitet, som mange andre lønmodtagere i EU kommer til at leve med. De risikerer at blive stillet over for diktater om lønnedgang og forringede arbejdsbetingelser af arbejdsgiverne, hvis de vil beholde deres job, siger hun til Politiken.

EU-kommissionen mener også, at fagforbundenes indflydelse på lønniveauet skal begrænses. Det bekymrer FTF, der er hovedorganisation for en række danske forbund med flere end 400.000 medlemmer.

- Vi har en lang tradition for, at lønmodtagere og arbejdsgivere forhandler løn. Det har sikret os et fleksibelt arbejdsmarked, hvor aftaler hurtigt har kunnet indrettes efter nye tider, siger FTF-formand Bente Sorgenfrey til Politiken.

Hun understreger, at fagbevægelsen ikke har i sinde give efter for EU-kommissionens krav uden kamp.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.