Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

EU: Grænsekontrol skal slutte igen hurtigst muligt

Grænsekontrol er et ekstraordinært tiltag, lyder det fra EU-Kommissionen efter hastemøde med Inger Støjberg.

Integrationsminister Inger Stojberg og Dimitris Avramopoulos under onsdagens pressemøde.
Integrationsminister Inger Stojberg og Dimitris Avramopoulos under onsdagens pressemøde.

Selv om EU-Kommissionen har blåstemplet den danske grænsekontrol, understreger migrationskommissær Dimitris Avramopoulos, at den slags tiltag ikke skal blive hverdag i EU.

- Ekstraordinære tiltag (som grænsekontrol, red.) skal holdes på et minimum og vende tilbage til den normale tilstand så hurtigt som muligt, siger kommissæren på et pressemøde efter det hastemøde, han havde indkaldt Danmark, Sverige og Tyskland til om hele flygtningesituationen og de tre landes grænse- og id-kontrol.

- Det betyder, at flygtningestrømmen må bremses. Den eneste vej frem er europæiske løsninger med alle 28 medlemslande for at beskytte vores grænser.

På hastemødet deltog integrations- og udlændingeminister Inger Støjberg (V) og hendes tyske og svenske kolleger.

Alle fire mødedeltagere er med den græske kommissærs ord enige om, at solidaritet og fri bevægelighed er vejen frem.

- Vi er alle enige om, at Schengen og den fri bevægelighed skal sikres for både borgerne og for økonomien, siger Dimitris Avramopoulos.

- Jeg regner med, at alle medlemslande vil arbejde mod dette i 2016.

Efter Danmark mandag indførte 10 dages midlertidig grænsekontrol, udtalte EU-Kommissionen tirsdag, at det danske tiltag umiddelbart "synes at være en situation omfattet af reglerne".

Kommissionen blåstemplede ligeledes Sveriges midlertidige grænsekontrol i november sidste år og Tysklands ditto i september.

Ifølge Schengenreglerne skal et medlemsland stå over for "en alvorlig trussel mod den offentlige orden eller den indre sikkerhed" for at kunne bryde den fri bevægelighed ved at genindføre midlertidig grænsekontrol.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.