Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Espersen afviser »pjat-historie« og beroliger tyskerne: Vi vil ikke rykke grænsen til Ejderen

DF ønsker Sydslesvig tilbage, har tyske medier torsdag skrevet. En ren pjat-historie, svarer Søren Espersen.

Landsretten har torsdag d. 23 februar 2017 stadfæstet en to år gammel dom om ærekrænkelse mod Dansk Folkeparti. Dermed skal partiet betale erstatning til de krænkede. DF var repræsenteret ved Søren Espersen, der her forlader retten med sin advokat. (Foto: Jens Astrup/Scanpix 2017)
Landsretten har torsdag d. 23 februar 2017 stadfæstet en to år gammel dom om ærekrænkelse mod Dansk Folkeparti. Dermed skal partiet betale erstatning til de krænkede. DF var repræsenteret ved Søren Espersen, der her forlader retten med sin advokat. (Foto: Jens Astrup/Scanpix 2017)

Flere tyske medier har torsdag berettet, at Dansk Folkeparti ønsker at rykke den dansk-tyske grænse ned til Ejderen.

De citerer DF-næstformand Søren Espersen fra et interview med tv-kanalen DK4. Men de har fået historien helt galt i halsen, siger Søren Espersen til Ritzau torsdag aften:

»Vi har det bedste samarbejde, man overhovedet kan have, med Tyskland ved grænsen. Jeg blev spurgt, om jeg kunne tænke mig et Danmark til Ejderen. Og selvfølgelig kunne jeg det, det er da klart.«

»Men jeg regner nu ikke med, at der bliver nogle store panserslag i Slesvig-Holsten lige med det første.«

Adspurgt om en grænse ved Ejderen er noget, DF vil arbejde for, slår Søren Espersen en høj latter op over telefonen:

»Nej. Jeg tror, vi skal tage den helt med ro. Hvis man ser hele interviewet, så tror jeg godt, man forstår glimtet i mit øje. Men sådan er det, når man river noget ud til en overskrift,« siger han.

Det er med Søren Espersens ord "grinagtigt" og en "pjat-historie" fra medier som nyhedsbureauet dpa og Die Welt og Der Nordschleswiger bringer.

»Det er sikkert, fordi jeg er medlem af Dansk Folkeparti. Hvis Bertel Haarder (V) havde sagt det samme, så var der ingen, der havde løftet et øjenbryn,« siger Søren Espersen.

Når det er sagt, så påpeger han, at "intet i historien er stationært":

»Det er jo ikke sådan, at Europas grænser, som vi kender dem, vil være der til evig tid. Historien har lært os, at det skifter. Du kan bare se på Krim, Skotland, korsikanerne og catalanerne. Der foregår masser af ting rundt omkring.«

»Jeg kan overhovedet ikke se for mig, at den dansk-tyske grænse bliver flyttet. Men jeg ved ikke, hvad der sker om 15 generationer.«

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.