Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Esben Lunde sætter alt ind på succesrig pølse-aftale med Kina

Aftale om dansk eksport af pølser og pålæg til Kina betyder millioneksport og danske job, siger minister.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og den kinesiske premierminister, Li Keqiang, overværer underskrivning af en række aftaler mellem danske og kinesiske myndigheder. Til venstre er det den danske miljø- og fødevareminister, Esben Lunde Larsen (V). Reuters/Thomas Peter
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og den kinesiske premierminister, Li Keqiang, overværer underskrivning af en række aftaler mellem danske og kinesiske myndigheder. Til venstre er det den danske miljø- og fødevareminister, Esben Lunde Larsen (V). Reuters/Thomas Peter

To gange har danske ministre kunnet erklære, at en dansk millioneksport af pølser til Kina var i hus med en aftale om varmebehandlet svinekød til Kina.

Efter den første gang røg aftalen i vasken. Men fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) vil gøre alt for, at anden gang bliver lykkens gang for de danske producenter.

Det siger Esben Lunde Larsen i Beijing, hvor han onsdag satte sin underskrift på en aftale med de kinesiske myndigheder, der lader danske virksomheder sende behandlet kød til Kina mod kun fersk kød i dag.

- Vi er meget bevidste om, at der stadig er noget, der skal afsluttes med de kinesiske myndigheder. Derfor er underskriften i dag et skridt på vej i den rigtige retning.

- Og så vil vi allokere utroligt mange ressourcer til at få færdiggjort det her, fordi der er så stor en økonomi og så mange arbejdspladser i det for Danmarks vedkommende, siger han.

En række aftaler mellem det officielle Danmark og det officielle Kina blev onsdag underskrevet i Kina, hvor statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er på besøg.

En af aftalerne skal altså gøre det muligt at eksportere varmebehandlet svinekød fra Danmark til det kæmpestore kinesiske marked.

En aftale, der ifølge organisationen Landbrug & Fødevarer åbner for en dansk eksport til en værdi af 250 millioner kroner om året.

I 2014 kunne daværende fødevareminister Dan Jørgensen (S) også erklære, at danske virksomheder kunne starte millioneksporten af pølser.

Men i kølvandet på flere fødevareskandaler i Kina blev reglerne strammet, og danskerne måtte til forhandlingsbordet igen.

- Når man under overværelse af premierministeren skriver under på en aftale, så er det selvfølgelig med henblik på, at den skal realiseres, og det er det arbejde, vi nu sætter skub på, når vi kommer hjem, siger Esben Lunde Larsen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.