Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Esben Lunde retter sin ph.d.-afhandling efter plagiatsag

Ministeren har udarbejdet et rettelsesblad til sin ph.d.-afhandling, oplyser dekanen for Teologisk Fakultet.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) er uddannet teolog og har været i stormvej på grund af anklager om plagiat i hans ph.d.-afhandling. Scanpix/Claus Bech
Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) er uddannet teolog og har været i stormvej på grund af anklager om plagiat i hans ph.d.-afhandling. Scanpix/Claus Bech

København. Der er sat endeligt punktum i sagen om, hvorvidt miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) gjorde sig skyldig i plagiat i forbindelse med sin ph.d.-afhandling.

Det meddeler Det Teologiske Fakultet.

Enden på hele sagen er blevet, at ministeren har udarbejdet et rettelsesblad til afhandlingen, oplyser dekan Kirsten Busch Nielsen på fakultetets hjemmeside.

- Med Esben Lunde Larsens rettelsesblad er der i mine øjne sat punktum for sagen, siger hun i en skriftlig kommentar.

Esben Lunde Larsens ph.d.-afhandling hedder "Frihed for Loke saavelsom for Thor" og den blev skrevet i 2012. Men sidste år opstod der rygter om, at dele af afhandlingen var skrevet af, og det fik ministeren til selv at bede universitetet undersøge den.

På baggrund af en analyse af tekstsammenfald mellem afhandlingen og andre tekster, derunder Esben Lunde Larsens specialeafhandling, bad Det Teologiske Fakultet Praksisudvalget om at gå ind i sagen.

Universitetet kom frem til, at der manglede kildehenvisninger i afhandlingen, og at dele af den byggede på ministerens eget kandidatspeciale. Men der var ikke handlet i strid med reglerne om god videnskabelig praksis.

- Efter rådføring med Akademisk Råd konkluderede jeg, at der var brug for en korrigerende handling fra forfatterens side med hensyn til den manglende teksthenvisning og forholdet mellem ph.d.-afhandlingen og kandidatspecialet.

- Det er nu på plads med rettelsesbladet, siger dekan Kirsten Busch Nielsen.

Om det var medieomtalen eller en pludseligt opstået interesse for Grundtvigs frihedsbegreb, der var årsagen, er ikke til at vide, men afhandlingen blev på bare en uge hentet 500 gange fra universitetets hjemmeside og er en af de mest downloadede i fakultetets historie.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.