Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Esben Lunde angriber Ida Auken: Glæder mig over, at hendes tid er omme

Esben Lunde Larsen. (Foto: Tony Brøchner/Scanpix 2016)
Esben Lunde Larsen. (Foto: Tony Brøchner/Scanpix 2016)

Den nye miljø- og fødevareminister, Esben Lunde Larsen, går nu hårdt til angreb på De Radikales miljøordfører, Ida Auken. På Facebook skriver han således søndag aften:

»Sidder med smil på læben og glæder mig over, at Ida Aukens tid som miljørelevant politiker er omme... Ikke mindst, når hun i TV-Avisens 18.30'er i ramme alvor kan påstå, at jeg ikke kerer mig om miljøet,« skriver ministeren blandt andet.

Indlægget skriver han efter et indslag i DR's nyhedsudsendelse kl. 18.30, der handlede om, at ministeren afviser at lave en såkaldt tillægsaftale til den omstridte landbrugspakke, der for nylig blev vedtaget i Folketinget, og som betyder, at landbruget nu får lov til at udlede mere kvælstof, end det hidtil har været tilfældet.

I den forbindelse sagde Ida Auken til DR:

»Det virker, som om vi har fået en minister, der er omend muligt mere ligeglad med miljøet, og det ærgrer mig selvføligelig,« sagde hun med henvisning til, at den øgede mængde kvælstof vil ødelægge plante- og dyreliv i de danske åer.

Esben Lunde Larsen deler dog ikke den radikales holdninger:

»Hvor er det ufattelig useriøst med sådan en påstand, men hvor er det også skønt for dansk miljø- og fødevarepolitik, at endnu en Auken er kørt ud på et sidespor af vælgerne og dermed ikke længere kan blamere sig med sine gratis og selvgode politisk korrekte holdninger på bekostning af alle de tusindvis af danskere, der bor i ProduktionsDanmark, hvor man ønsker en balance mellem miljø og fødevareproduktion,« skriver Esben Lunde med henvisning til, at Margrete Auken (mor til Ida Auken) i 2004 måtte forlade folketinget og i stedet blev medlem af Europarlamentet.

Landbrugspakken blev vedtaget i sidste uge, og kostede tidligere miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) jobbet, fordi de Konservative mente, at landbrugspakken, byggede på problematiske beregninger. De Konservatives krav var så, at der efterfølgende skulle komme en tillægspakke, som tilgodeser miljøet.

I stedet for en tillægspakke, der skal tilgodese miljøet, henviser den nuværende miljøminister dog til, at De Konservative kan fremsætte ønsker til de kommende forhandlinger om en såkaldt naturpakke, der vil komme til foråret.

Esben Lunde Larsen slutter i øvrigt sin kritik af Ida Auken med flere skarpe vendinger:

»Jeg elsker et godt miljø med hede, skov og et rigt plante- og dyreliv, som jeg altid har kendt det fra min opvækst ved Ringkøbing Fjord, hvor vi i min familie selv har ført en aktiv miljøpolitik i praksis og for egen regning på vore egne jorde og skove, men jeg prøver ikke at pådutte alle andre mit miljøsyn med gratis meninger, som Ida Auken, så hvor er det dog befriende, at De Radikale er blevet irrelevante spillere,« skriver han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.