Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Erling Andersen får nyt topjob i Skat

Den nuværende skattechef i Skat København får efter nytår landsdækkende ansvar. Forvaltningsekspert betegner jobskiftet som en forfremmelse.

Skattechef i Skat København, Erling Andersen, starter fra 1. januar i en ny topstilling i Skat.Ifølge en ekspert er der tale om en forfremmelse af Erling Andersen, der som chef i Skat København, var en central mand bag den afgørelsen, der frikendte statsminister Helle Thorning-Schmidts mand, Stephen Kinnock, for dansk skattepligt. Det skriver bt.dk.

Erling Andersen skifter fra årsskiftet chefstolen ud i Skat København med en nyoprettet chefstilling, hvor han får et landsdækkende ansvar.

Den næstkommanderende i Skat København, direktør Lisbeth Rasmussen, der i sin tid blev udvalgt af Erling Andersen til at behandle Kinnock-Thorning-sagen, skifter ligeledes den regionale chefstol ud med en central plads i Skatteministeriet.

Hun vil fremover være underdirektør for Jura i Skat, som er en central juridisk enhed.

Forvaltningsekspert Roger Buch fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole siger til BT, at han ser Erling Andersens nye job som en forfremmelse - og han mener, at den skal ses i sammenhæng med den omdiskuterede skattesag.

- Der er to i hele den her skandale, der står over for hinanden. Erling Andersen og Peter Loft (forhenværende departementschef i Skatteministeriet, red.). Peter Loft er kørt ud på et sidespor, mens Erling Andersen holder sig på banen - og kan oven i købet se frem til noget, der ligner en forfremmelse.

- Hvis man ringer til Skat, vil de sikkert sige, at sådan kan man ikke anskue det. Men det mener jeg nu godt, at man kan. Hvis Erling Andersen havde været betragtet som en, der havde lavet fejl i forbindelse med skattesagen, så havde han formentlig ikke fået denne stilling, siger Roger Buch.

Erling Andersen og Lisbeth Rasmussen kan takke den daværende skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) for deres nye poster. Det var nemlig ham, der besluttede, at Skatteministeriet skulle gennemgå en omfattende omstrukturering. Baggrunden var, at Skat skulle genvinde tilliden efter den spegede skattesag.

Skatteministeriet afviser overfor BT, at der er tale om forfremmelser, men kalder det nye job på samme niveau.

BT har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Erling Andersen og Lisbeth Rasmussen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.