Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Erhvervsminister: USA lytter til frihandelsargumenter

Erhvervsminister Brian Mikkelsen har mandag holdt møde med USA's handelsminister om højere toldsatser.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) har mandag haft et »godt og konstruktivt« møde med USA's handelsminister Wilbur Ross om hævningen af de amerikanske toldsatser på stål og aluminium.
Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) har mandag haft et »godt og konstruktivt« møde med USA's handelsminister Wilbur Ross om hævningen af de amerikanske toldsatser på stål og aluminium.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) har mandag haft et »godt og konstruktivt« møde med USA's handelsminister om hævningen af de amerikanske toldsatser på stål og aluminium.

Brian Mikkelsen fik dog ikke handelsministeren Wilbur Ross til at ændre mening.

»Men der er ikke nogen tvivl om, at de lyttede. Jeg er ikke i tvivl om, at man lytter til, hvad Danmark siger, for vi er en tæt ven af USA«, siger Brian Mikkelsen.

Han peger på, at udfordringen er, at en hævning af toldsatsen vil blive mødt af højere toldsatser fra Europa og andre lande, hvorfra det kan accelerere.

»Der er det vores opgave at slå koldt vand i blodet og besindige os, for det vil koste velfærden og arbejdspladser i Danmark.«

»Men som jeg også forklarede til Ross, vil det også koste i USA. Den amerikanske forbruger vil få dyrere varer, mens den amerikanske produktion vil blive mindre konkurrencedygtig,« siger Brian Mikkelsen.

USA's præsident, Donald Trump, annoncerede i sidste uge, at han i denne uge vil hæve toldsatsen på stål og aluminium med henholdsvis 25 og 10 procent.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.