Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Erhvervsliv har job klar til flere højtuddannede udlændinge

Erhvervsorganisationer støtter vismænds forslag om at lokke flere højtuddannede udlændinge til Danmark.

Lars Storr-Hansen er formand for Dansk Byggeri. Han og andre erhvervsledere bifalder vismændenes forslag om at tiltrække flere højtuddannede udlændinge til Danmark.
Lars Storr-Hansen er formand for Dansk Byggeri. Han og andre erhvervsledere bifalder vismændenes forslag om at tiltrække flere højtuddannede udlændinge til Danmark.

I erhvervsorganisationerne Dansk Erhverv og Dansk Byggeri er man begejstrede for, at vismændene i Det Økonomiske Råd anbefaler at lokke flere højtuddannede udlændinge til Danmark for at arbejde.

- Der er meget klar dokumentation for, at udenlandsk arbejdskraft bidrager til vækst og velstand i en lille åben økonomi som den danske, siger administrerende direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri.

- Så langt øjet rækker, er der plads til og brug for både indenlandsk og udenlandsk arbejdskraft. Det gælder ikke mindst i byggeriet, siger han i en skriftlig kommentar.

Vismændene konkluderer, at vi bør sørge for at gøre det mere attraktivt for udlændinge med høj uddannelse at få job i Danmark. Det er der nemlig store gevinster at hente ved.

Blandt de konkrete forslag er at droppe topskatten for udlændinge i de første fem år.

Underdirektør Geert Laier Christensen fra Dansk Erhverv er enig i anbefalingerne.

- Det er fornuftige forslag, som vil medvirke til at skabe mere vækst og fremgang i Danmark. Det vil være rigtig godt på eksempelvis it området, hvor man oplever mangel på kvalificeret arbejdskraft, siger Geert Laier Christensen.

Hos arbejdsgiverne i DA siger administrerende direktør Jacob Holbraad, at vismændenes rapport bør give stof til eftertanke hos politikerne på Christiansborg:

- Vi befinder os lige nu i en tid, hvor et politisk flertal udenom regeringen vælger at gøre det sværere og sværere at tiltrække dygtige og højt kvalificerede udlændinge til Danmark.

- I løbet af det seneste år har et flertal i Folketinget valgt at stramme den såkaldte beløbsordning ikke én, men to gange. Og det til trods for, at udlændinge på beløbsordningen er en entydigt god forretning for Danmark.

Formandskabet i Det Økonomiske Råd - i daglig tale vismændene - understreger også, at det ikke er alle udlændinge, der bidrager positivt til økonomien.

Der er således ikke overbevisende argumenter for at give arbejdstilladelse til én, som forhindrer en indfødt dansker i at få arbejde.

Det gør sig typisk gældende for lavindkomstjobs og rammer ufaglærte.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.