Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Berlingske Barometer

Er Enhedslisten på vej mod et godt forår?

Ifølge Berlingske Barometer kan Enhedslisten glæde sig over udviklingen i årets første måned målt på vælgertilslutning.

Pernille Skipper og hendes parti Enhedslisten har haft en god start på 2017.
Pernille Skipper og hendes parti Enhedslisten har haft en god start på 2017.

Barometeret afslører nemlig, at Enhedslisten er gået frem med 0,9 procentpoint i forhold til folketingsvalget i 2015. Dermed er partiets vælgertilslutning i dag oppe på 8,7 procent mod valgresultatet fra folketingsvalget i 2015, hvor partiet opnåede 7,8 procent af befolkningens stemmer.

Anderledes ser det ud for Dansk Folkeparti med Kristian Thulesen Dahl i spidsen, der fortsat ligger under den historiske høje vælgertilslutning på 21,1 procent, som de opnåede ved folketingsvalget i 2015.

Ifølge Berlingske Barometer, er den samlede blå blok også svækket sammenlignet med folketingsvalget i 2015. Med et folketingsvalg i dag ville rød blok ende ud med 51,4 procent af befolkningens stemmer og et flertal af folketingets taburetter.

Berlingske Barometer viser et gennemsnit af de politiske meningsmålinger, der er blevet offentliggjort inden for de seneste 31 dage. En avanceret model ligger til grund for beregningen. Blandt andet tillægges nyere målinger mere vægt end ældre og de enkelte institutter vægtes efter deres måde at indsamle data på. Gå selv på opdagelse i Berlingske Barometers mange data her.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.