Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

EP-medlem: Kriminelle turister skal afsone hjemme

Forebyggelsen mod kriminelle turister starter i EU, som bør ændre loven og sende kriminelle hurtigere hjem, mener medlem af Europa-Parlamentet Christel Schaldemose.

Det er på tide at give udenlandske kriminelle et advarselssignal, som holder dem væk fra Danmark.

Det mener Christel Schaldemose (S), medlem af Europa-Parlamentet for Socialdemokraterne, som vil sende kriminelle hurtigst muligt ud af landet, når de har fået en dom i Danmark.

»De kriminelle bør afsone dommen i eget land. Det er den største og mest afskrækkende straf, man kan give dem,« siger hun.

Nye tal fra Rigspolitiet viser, at antallet af udenlandske turister, der sigtes for kriminalitet i Danmark, er steget med 49 procent fra 2008 til 2013. At Danmark tilsyneladende ligner en turistattraktion i kriminelles øjne, kalder ifølge parlamentsmedlemmet på handling, og forebyggelsen skal starte i EU:

»Der er i dag EU-regler, som gør, at man som EU-borger kan blive sendt hjem, hvis man får en dom, som lyder på over et år. Men vi bør i EU få lavet aftaler med hinanden om, at de kriminelle kan komme hjem i det øjeblik, de får en dom - ligegyldigt hvad dommen lyder på,« konstaterer hun.

Christel Schaldemose erkender dog, at det kan blive en udfordring at få lovændringerne gennemført med det samme, og reglerne bør derfor i første omgang indgås som frivillige aftaler mellem EUs medlemslande, mener hun:

»Hvis vi kan se, det er nogle særlige lande, de kriminelle turister kommer fra, så skal vi tage en indledende snak med repræsentanterne fra de lande og høre, om vi ikke kan lave en aftale om at sende den kriminelle hjem for at afsone med det samme.«

Ifølge den socialdemokratiske politiker krænker de kriminelle turister EUs frie bevægelighed, når de bevidst rejser til Danmark for at begå kriminalitet, og det skal have konsekvenser.

»Når man krænker medlemslandendes gæstfrihed på den måde, så bør man straffes ved at blive sendt hjem,« understreger Christel Schaldemose.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.