Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Enhedslistens borgmester forlader politik

»Jeg stopper på toppen,« siger den københavnske socialborgmester, Mikkel Warming, der ikke genopstiller ved kommunalvalget.

Enhedslistens enlige borgmester har i Københavns Borgerrepræsentation har besluttet at forlade politik helt og aldeles.
Enhedslistens enlige borgmester har i Københavns Borgerrepræsentation har besluttet at forlade politik helt og aldeles.

Efter to perioder som socialborgmester i København skal Mikkel Warming (Ø) efter Enhedslistens regler træde tilbage efter kommunalvalget til november. Men partiets enlige borgmester har besluttet at gå skridtet videre og forlade politik helt og aldeles.

I en pressemeddelelse fortæller Mikkel Warming, at han ikke genopstiller ved kommunalvalget. Dermed sætter han en stopper for en politisk karriere, der begyndte som menigt medlem af Borgerrepræsentationen i 1994.

- Man skal stoppe, mens der stadig er nogen, der synes, det er ærgerligt, at man stopper. Jeg afleverer en socialforvaltning, der er i en bedre forfatning, end da jeg fik den. Og meningsmålingerne for Enhedslisten ser også særdeles lovende ud her i København, så jeg er stolt af at kunne stoppe på toppen, siger Mikkel Warming.

Den afgående socialborgmester blev oprindeligt valgt for SF, men brød med partiet i 1996 og forlod Borgerrepræsentationen. Ved kommunalvalget året efter blev han valgt for Enhedslisten, og i 2006 toppede karrieren med posten som socialborgmester.

Her har Mikkel Warming været de socialt udsatte københavneres fortaler, men han er også blevet udsat for kritik fra egne rækker. Mest markant i forbindelse med lukningen af det kontroversielle socialpædagogiske værested Gaderummet, som kommunen måtte bede politiet om at rydde.

Ifølge den seneste meningsmåling står Enhedslisten til 20 procent af stemmerne i København, næsten en fordobling i forhold til kommunalvalget i 2009. Hvis målingen holder, vil Enhedslisten blive Borgerrepræsentationens næststørste parti og få to borgmesterposter.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.