Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Enhedslistens afgående borgmester får halv million i dobbeltløn

Morten Kabell skifter til chefjob og får halv million kroner med på vejen trods tidligere kritik fra partiet.

Teknik- og miljøborgmester i København Morten Kabell (EL) skifter til et chefjob i det private erhvervsliv fra januar.
Teknik- og miljøborgmester i København Morten Kabell (EL) skifter til et chefjob i det private erhvervsliv fra januar.

Teknik- og miljøborgmester i København Morten Kabell (EL) skifter til et chefjob i det private erhvervsliv fra januar.

Samtidig modtager han omkring en halv million kroner fra de offentlige kasser i eftervederlag. Som afgående borgmester har han ret til et eftervederlag svarende til 501.896 kroner.

Det skriver DR Nyheder.

»Jeg kan godt se problemstillingen med dobbelthyre. Det synes vi normalt ikke, er særlig smart. Det er noget, vi må have en snak om på et bestyrelsesmøde«, siger Henrik Poulsen, der sidder i bestyrelsen for Enhedslisten i København.

Morten Kabell ønsker overfor DR Nyheder ikke at stille op til interview.

Hans pressechef, Morten Rixen, bekræfter, at Morten Kabell har "tænkt sig at følge reglerne" og modtage de 501.896 kroner i eftervederlag fra Københavns Kommune.

Der vil ikke ske en modregning i eftervederlaget, selv om Morten Kabell starter i et nyt job som vicedirektør i konsulentfirmaet Copenhagenize Design Company.

Morten Rixen tilføjer, at Morten Kabell ikke ønsker at oplyse, hvad han får i løn i sit nye chefjob.

Enhedslisten har tidligere været stærkt kritisk over for politikere, der modtager dobbeltløn.

Eksempelvis beskyldte partiets politiske ordfører, Pernille Skipper, daværende forsvarsminister Carl Holst for "grådighed" og for "pamperi".

For to år siden blev han kritiseret, fordi han modtog eftervederlag fra sit tidligere job som formand for Region Syddanmark samtidig med sin ministerløn.

Børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev (V) får lidt over en million kroner i eftervederlag. Det samme gør SF's sundheds- og omsorgsborgmester, Ninna Thomsen.

Anna Mee Allerslev (R), der fratrådte posten som integrations- og beskæftigelsesborgmester umiddelbart inden valget, får 878.318 kroner.

Kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF) får 501.896 kroner ifølge DR Nyheder.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.