Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Enhedslisten vil sælge sig dyrt til ny regering

Enhedslisten forbereder sig på at stille helt klare krav til en eventuel socialdemokratisk regering.

Enhedslisten vil efter alt at dømme pege på Mette Frederiksen (S) som statsminister ved næste folketingsvalg, men det kommer ikke til ske uden modydelser.

Sådan lyder det fra politisk ordfører Pernille Skipper inden partiets årsmøde i den kommende weekend.

- Med de ting, som vi har med i bagagen fra Helle Thorning-Schmidt og Bjarne Corydon, så reviderer vi vores parlamentariske strategi, siger hun og henviser til, at Enhedslisten ikke fik ret megen indflydelse for sine mandater dengang.

- Men vores budskab er, at alle partier, der lægger mandater til et nyt flertal skal høres, og der vil være grænser for, hvad vi vil være med til.

- Der skete en masse gode ting sidste gang, men uligheden steg også, og antallet af fattige steg. Det er ikke den retning, vi vil gå, siger hun.

På årsmødet skal partiets medlemmer diskutere, hvilke krav man vil stille til en fremtidig rød regering.

Det kunne ske i form af at konkrete krav til indholdet af regeringsgrundlaget.

- En rød linje for os kunne være, at vi skal overholde internationale konventioner.

- Det vil stride mod Henrik Sass Larsens nylige forslag om at efterligne den australske flygtningemodel. Det kan han godt glemme, siger hun.

Hos Socialdemokraterne mener politisk ordfører Nicolai Wammen, at Enhedslisten burde bruge sit krudt på at snakke om, hvordan man kan sikre, at vi efter næste valg får en ny regering med Mette Frederiksen i spidsen.

Han vil derfor ikke forholde sig til eventuelle krav fra Enhedslisten. Wammen understreger i stedet, at Socialdemokratiet vil orientere sig bredt for at få flertal bag Frederiksen.

- Det er vigtigt for Socialdemokratiet, at vi får en regering, der kan samarbejde både til blå og rød side. Det er den linje, vi vil stå for, hvis vi bliver betroet regeringsansvaret.

- Men selv om en socialdemokratisk ledet regering vil samarbejde med alle, vil vi ikke lade os jage rundt i manegen af nogen, uanset om det er fra rød eller blå side, lyder det fra ordføreren.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.