Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Enhedslisten vil lægge »massivt pres« på regeringen

Akutpakkerne har ikke hjulpet de langtidsledige nok, og der må derfor lægges ekstra hårdt pres på regeringen, lyder det fra Enhedslisten.

»Uret tikker og hjertet banker«, og der er behov for at lægge et solidt pres på regeringen for at hjælpe de tusinder af danskere, der står til at falde ud af dagpengesystemet fra 1. januar.

Sådan skriver Stine Brix (Ø) på sin Facebook-profil.

- Der er nu kun to uger til, at rigtigt mange vil falde ud af dagpengesystemet. Regeringens akutpakker har stort set ikke hjulpet. Det er en bombe under det danske arbejdsmarked, hvor tusindvis nu bliver presset til at acceptere lønninger og arbejdsvilkår langt under dansk standard, skriver Stine Brix.

- Jeg ville ønske, at jeg troede på mirakler. Men jeg tror det eneste, der kan ændre situationen, er et massivt pres på regeringen for, at de skal hoste op med en holdbar løsning, lyder det.

De seneste tal fra Arbejdsmarkedsstyrelsen viser, at blot 12,4 procent af de ledige, der står til at falde ud af systemet, er kommet i job eller uddannelse i de seneste 13 uger. Samtidig har en række kommuner endnu ikke slået et eneste akutjob op, og i flere andre kommuner er der hverken offentlige eller private akutjob at søge.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) er »bekymret over situationen«.

- Det går jeg ud fra og forventer, at alle i Danmark er. For vi har en gruppe af langtidsledige, som er hårdt ramt af krisen, og de har behov for, at alle vi andre gør alt, hvad vi kan for, at de bliver bragt i arbejde eller uddannelse igen, sagde Mette Frederiksen søndag aften til DR Nyheder.

Hun glæder sig dog over, at regeringen har afsat penge på næste års finanslov til at hjælpe langtidsledige med blandt andet en udvidet seniorjob-ordning og øget mulighed for uddannelse.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.