Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Enhedslisten vil ikke blande sig i højreradikal musik

Højreradikale sange stormer frem på streamingtjenesterne, men det skal politikerne ikke blande sig i, lyder det fra Enhedslisten.

Det er »ærgerligt«, at højreradikal musik vinder frem på streamingtjenester som Spotify, WiMP og Google Play, lyder meldingen fra Enhedslisten. Men der er ikke noget, politikerne kan gøre ved det, påpeger kulturordfører Jørgen Arbo-Bæhr (Ø).

»Folk må selv bestemme, om de vil lytte til de her sange. Det er ærgerligt, og det undrer mig, men som udgangspunkt skal man ikke blande sig i det,« siger Jørgen Arbo-Bæhr.

Berlingske skriver mandag, at sange, der handler om patriotisme, retten til at forsvare sit land mod fremmed indtrængen og i visse tilfælde direkte hylder nazismen og fascismen, vinder frem på flere streamingtjenester.

Men det skal være op til ordensmagten at vurdere, om der skal sættes ind over for musikken, hvis der er tale om noget ulovligt, mener Jørgen Arbo-Bæhr.

»Hvis sangene overtræder lovgivningen, skal man lade politiet undersøge det,« siger kulturordføreren.

Selvom Jørgen Arbo-Bæhr ærgrer sig over, at den højreradikale musik bliver mere og mere populær, mener han ikke, at der er nogen grund til reel bekymring.

»Selvfølgelig gør det lidt, men man skal ikke male fanden på væggen, bare fordi der er folk, der lytter til højreradikal musik. Deres meninger påvirkes af alt muligt andet end bare musik, så jeg er fortrøstningsfuld. Det er jo ikke fordi, der bliver flere højreradikale af at lytte til musik,« siger han.

Selvom der er ytringsfrihed i Danmark, er den begrænset på flere områder af lovgivningen. Eksempelvis står der i straffelovens paragraf 266b - den såkaldte racismeparagraf - at det kan koste en bøde eller fængsel på op til to år, hvis man truer, nedværdiger eller forhåner en gruppe mennesker på baggrund af race, hudfarve, nationale eller etniske oprindelse, tro eller seksuelle orientering.

Ligesom de Konservative mener Enhedslisten også, at ytringsfriheden ikke skal begrænses.

»Jeg vil ikke gøre noget ved det, fordi det er også en del af ytringsfriheden,« siger Jørgen Arbo-Bæhr.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.