Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Enhedslisten vil have uvildig PET-undersøgelse

Den danske efterretningstjenestes påståede samarbejde med CIA bør føre til en uvildig undersøgelse, mener Enhedslisten.

Den tidligere PET-agent Morten Storms afsløringer af efterretningstjenestens arbejde bliver onsdag drøftet i Folketingets Retsudvalg, hvor justitsminister Morten Bødskov (S) skal svare på kritiske spørgsmål fra Enhedslisten.

Regeringens støtteparti vil blandt andet vide, om det er rigtigt, at PET har givet CIA oplysninger, som har hjulpet den amerikanske efterretningstjeneste med at opspore og dræbe ledende al-Qaeda-terrorister.

Retsordfører Pernille Skipper (Ø) giver ikke meget for de hidtidige udmeldinger fra Morten Bødskov.

- PET og justitsministeren har i generelle vendinger afvist, at PET kan deltage i operationer, der har til formål at slå mennesker ihjel. Det er rigtig fint, at de har forstået folkerettens regler, men de har endnu ikke afvist, at reglerne er blevet brudt i dette konkrete tilfælde. Det er der desværre rigtig meget, der tyder på, siger Pernille Skipper i en pressemeddelelse.

Hun håber, at onsdagens samråd vil føre til, at Morten Bødskov bestiller en uvildig undersøgelsen af sagen.

- Selv hvis justitsministeren afviser, at PET har leveret oplysninger til CIA, der har ført til drab på mistænkte personer, er det ord mod ord. Det er alvorlige mistanker, der retter sig mod PET. De må ikke stå umodbeviste hen. Det kan hverken vores retsstat eller PET selv leve med, siger Pernille Skipper.

Forsvarsminister Nick Hækkerup (S) deltager også i retsudvalgets samråd onsdag.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.