Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Enhedslisten: Thorning støtter kynisk plan

Danmark bør gøre mere for at redde afrikanske bådflygtninge, mener Enhedslisten, der tager afstand fra den EU-strategi, som statsminister Helle Thorning-Schmidt støtter.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) møder pressen i kølvandet på et møde i Udenrigspolitisk Nævn forud for et topmøde om indvandring i EU og bådflygtninge.
Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) møder pressen i kølvandet på et møde i Udenrigspolitisk Nævn forud for et topmøde om indvandring i EU og bådflygtninge.

»En dybt kynisk strategi«.

Sådan beskriver Enhedslistens udenrigsordfører, Nikolaj Villumsen (Ø), den linje, som statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) torsdag har fremlagt i Udenrigspolitisk Nævn.

Enhedslisten bakker således ikke op om den tipunktsplan, som skal diskuteres torsdag på et ekstraordinært EU-topmøde i Bruxelles. Her vil statsministeren meddele, at Danmark støtter planen, men det er altså ikke godt nok, mener Enhedslisten.

»Det er en dybt kynisk strategi, fordi man desværre vælger ikke at øge redningsindsatsen, som ville være nødvendigt for at stoppe lignende katastrofer i fremtiden,« siger Nikolaj Villumsen.

Han efterlyser, at man fra dansk side insisterer på at forbedre redningsindsatsen, og han havde gerne set, at redningsbådene kommer længere ud i Middelhavet - så at sige tættere på katastrofen.

»Det er desværre ikke statsministerens holdning,« konstaterer Enhedslistens udenrigsordfører.

Som reaktion på endnu et forlis i Middelhavet, hvor omkring 800 migranter i weekenden led druknedøden, har EUs præsident, Donald Tusk, indkaldt Europas stats- og regeringschefer til et ekstraordinært møde i Bruxelles, hvor de politiske ledere skal vedtage en hjælpeplan.

Mandag mødtes EUs indenrigs- og udenrigsministre i Luxembourg, hvor de blev enige om fremlæggelsen af en tipunktsplan som oplæg til torsdagens møde i Bruxelles. Og at Danmark nu støtter hjælpeplanen betyder, at man fra dansk side vil støtte den såkaldte Triton-operation, der skal redde flygtninge i havsnød på Middelhavet. Danmark vil også støtte registreringen af de mennesker, som ankommer til Europa.

Der er bred politisk opbakning til regeringens linje.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.