Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Enhedslisten takker nej til Venstres integrationsgulerod

Gulerødder til de kommuner, der klarer integrationsindsatsen flot bliver taget fra penge til at hjælpe ældre, lyder det fra Enhedslisten, der kalder forslaget asocialt.

Når Venstre kontant vil belønne kommuner, der er gode til at integrere indvandrere, med penge fra statslige puljer blandt andet til hjemmehjælp, rammer det ifølge Enhedslistens kommunalordfører, Finn Sørensen (Ø), helt skævt.

»De ældre og de socialt udsatte kommer til at betale for belønningen til de kommuner, der kan få mange flygtninge og indvandrere i arbejde. Det er dybt asocialt og vil kun forringe den sociale indsats og en ældrepleje,« siger han.

Forslaget fra Venstre går konkret ud på, at der tages op mod en milliard kroner ved at sløjfe 16 statslige puljer, der eksempelvis går til hjemmehjælp og unges mentale sundhed. Pengene skal så gives til som en gulerod til de kommuner, der er gode til at få indvandrere i uddannelse og beskæftigelse.

Men hele princippet om at belønne er forfejlet, mener Finn Sørensen fra Enhedslisten.

»Det er helt urimeligt at belønne og straffe kommunerne for forhold de ikke har indflydelse på. Hvis der er høj arbejdsløshed i forvejen, er der jo ikke de store muligheder for at skaffe arbejde, hverken til flygtninge, indvandrere eller andre uden for arbejdsmarkedet,« siger han og løfter samtidig en pegefinger over for regeringen om ikke at lade sig friste til forhandlinger med Venstre.

»Jeg opfordrer indtrængende regeringen til ikke at lade sig friste i en forhandling med Venstre. De bør forhandle med Enhedslisten om, hvordan vi kan skabe nogle reelle jobmuligheder til de mange tusinde mennesker, herunder flygtninge og indvandrere, som arbejdsmarkedet ikke vil tage imod i dag, fordi de ikke kan arbejde 100 procent fra dag ét,« siger han.

Regeringen er dog også skeptisk over for Venstres forslag. Social- og integrationsminister Manu Sareen (R) siger til Berlingske, at Venstre overser kommunernes forskellige forudsætninger og kalder forslaget for »problematisk«.

»Det er meget uheldigt, at der sådan set kan lægges en straf til kommuner, der i forvejen har vanskelige vilkår. Vi skal hjælpe vores medspillere i stedet for at rive tæppet væk under dem, og jeg bryder mig heller ikke om, at det skal finansieres ved at skære i puljer, som er målrettet folkeskolen eller psykiatrien. Jeg frygter virkelig, at man kommer til at gøre mere skade end gavn,« siger Manu Sareen til avisen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.