Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Enhedslisten står til kanonvalg i København

Hver femte vælger i Københavns Kommune vil stemme på Enhedslisten ved kommunalvalget i 2013, viser en meningsmåling. SF spås en lussing.

København er Enhedslistens højborg, og ved kommunalvalget i november 2013 vil venstrefløjspartiet styrke sin position yderligere.

En ny meningsmåling foretaget af Epinion for DR København viser, at Enhedslisten står til 20 procent af stemmerne i Københavns Kommune. Det er næsten dobbelt så mange som i 2009, hvor partiet fik 10,9 procent.

Hvis målingen holder stik, vil Enhedslisten blive det næststørste parti i Borgerrepræsentationen, kun overgået af Socialdemokraterne med 25 procent af stemmerne. SF står til at blive kommunalvalgets store taber. Ifølge meningsmålingen går partiet fra godt 22 til 13 procent.

Trods den flotte måling advarer Enhedslistens spidskandidat, Morten Kabell, sine støtter mod at glæde sig for tidligt.

- Jeg er godt klar over, at vi står godt i København, men lad os nu se, siger han til DR København.

I dag har Enhedslisten en enkelt borgmesterpost i hovedstadskommunen, men hvis partiet overhaler SF og bliver Borgerrepræsentationens næststørste, får det endnu en borgmester. Morten Kabell er især interesseret i posten som teknik- og miljøborgmester, som i øjeblikket tilhører SFs Ayfer Baykal.

- Hvis Enhedslisten kommer i en position, hvor vi får teknik- og miljøborgmesterposten, som er det område, jeg ved mest om, så er det da klart, at jeg gerne vil stå til rådighed, hvis Enhedslistens medlemmer vil ønske det, siger spidskandidaten.

Meningsmålingen rokker ikke ved styrkeforholdet mellem fløjene i København. Den borgerlige fløj er fortsat i klart mindretal med blot 30 procent af stemmerne, så alt tyder på, at Frank Jensen (S) vil få endnu en periode som overborgmester.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.