Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Enhedslisten: Samlet regering må tage afstand til DA-udspil

Regeringen skal samlet gå ud og afvise forslag fra Dansk Arbejdsgiverforening, der vil sænke offentlige ydelser, lyder kravet fra Enhedslisten.

Det er en blindgyde at sænke de offentlige ydelser, sådan som Dansk Arbejdsgiverforening (DA) foreslår.

Det mener Enhedslisten, der kræver, at en samlet regering tager afstand fra DA-udspillet, der blandt andet vil sænke kontanthjælp, sygedagpenge og førtidspension.

»Det er ikke nok, at Socialdemokraterne lægger luft til DAs udspil. Trygheden for lønmodtagerne er et af de helt centrale spørgsmål i valgkampen. Derfor må en samlet regering tage skarp afstand fra DAs udspil,« siger Enhedslistens socialordfører, Finn Sørensen (Ø), i en skriftlig kommentar.

Mens Socialdemokraternes finansordfører, Jesper Petersen (S), blandt afviser arbejdsgivernes forslag, siger økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R) til Berlingske, at han »fuldt ud« anerkender den problemstilling, som DA rejser. Han siger dog samtidig, at fremtidige reformer skal være »socialt balancerede«.

Men ministeren skal ikke lade sig inspirere af DAs udspil, lyder det fra Enhedslistens socialordfører, som finder forslaget »helt afsindigt«.

»DAs udspil er ikke kun et groft angreb på arbejdsløse, kronisk syge og mennesker med handicap. Vi kan alle blive ramt af arbejdsløshed og sygdom, og så har vi krav på en fair behandling og økonomisk tryghed,« siger Finn Sørensen.

Han peger på, at der ikke er nogen dokumentation for, at lavere ydelser får flere i job.

»Der er ingen dokumentation for, at der kommer flere i arbejde, fordi vi tager pengene fra de arbejdsløse og de syge. DAs egentlige formål er at presse lønningerne nedad,« siger Finn Sørensen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.